Sazināties!
Mēs vēlam katram, lai jums Laimīga darba diena! Tikšanās ar mūsu speciālistu ir bez maksas, mūsu speciālists ir netālu. Atstājiet savu kontaktinformāciju, un mēs ar jums sazināsimies!
lūdzu apstipriniet captcha
datu politikas paziņojums
Akceptēt datu politiku datu poitika
Paldies [name], mēs ar jums saināsimies.
Vai jūsu strādājat pareizi?

Ja vēlaties ergonomiski pielāgot savu darba vidi, iesakām rezervēt bezmaksas tikšanos ar kādu no mūsu ergonomikas speciālistiem. Lūk, daži ergonomiski “pirmās palīdzības padomi”, ko var darīt patstāvīgi.

Variācijas

Neatkarīgi no tā, cik labi un pareizi tu sēdi, tu esi atkarīgs no kustības un regulārām pauzēm, lai laika gaitā izvairītos no atkārtotas deformācijas traumas.

Krēsls

Krēsls ir jākoriģē tā, lai tas būtu piemērots jūsu konkrētajai darba situācijai. Atzveltni un krēsla sēdekli var regulēt atsevišķi, un sēdekļa atzveltnei jābūt regulējamai gan attiecībā uz augstumu, gan leņķi. Dabiski, arī krēsla augstumam jābūt regulējamam. Pārbaudiet, vai pēdas sasniedz zemi un vai ir labs jostasvietas balsts. Jums ir jāsēž stingri un 2/3 no Jūsu augšstilba vajadzētu atbalstīties uz krēsla sēdekļa. Vispirms pielāgojiet savu krēslu, lai tas jums būtu piemērots. Kad esat to izdarījis, pielāgojiet galdu, lai tas jums būtu piemērots, kad sēžat uz krēsla.

Galds

Galda augstums ir jānoregulē tā, lai apakšdelmus un rokas novietotu uz galda vai uz apakšdelma balsta. Pārliecinieties, ka sēžat ar taisnu muguru. Jums nevajadzētu saliekt muguru, lai sasniegtu galdu, vai pacelt plecus līdz ausīm, ja galds ir pārāk augsts.

Ekrāns

Novietojiet ekrānu tā, lai pēc iespējas izvairītos no atstarojumiem. Nodrošiniet, lai ekrāns būtu vienā līmenī ar acīm. Lai redzētu ekrānu, nevajadzētu griezt galvu uz sāniem. Galvenais ekrāna augstuma noteikums ir tāds, ka ir jābūt 15 –30 grādu leņķim no acs līdz ekrāna viduspunktam. Tāpēc CPU procesoram nevajadzētu būt pastāvīgi zem ekrāna. Attālums no sejas līdz ekrānam vajadzētu būt 60 –80 cm atkarībā no ekrāna izmēra un redzamības.

Tastatūra un pele

Gan tastatūrai, gan pelei jāguļ uz galda tā, lai jūsu apakšdelmam un rokai būtu pietiekoši daudz vietas kur to atslābināti novietot tastatūras priekšā. Var izmantot arī apakšdelma balstu, kas nodrošina ērtāku zonu un labāku pārnesi uz peli un tastatūru. Pārbaudiet, vai pele nav pārāk tālu no tastatūras.

Tastatūras ātrie taustiņi

•                    CTRL+C = copy/ kopijuoti

•                    CTRL+X = cut/ kirpti

•                    CTRL+V = paste/ klijuoti

•                    CTRL+N = New / naujas

•                    CTRL+A = select all/ pasirinkti visus 

atpakaļ uz Stories
sīkdatņu teksts. uzzināt vairāk
noraidīt
atļaut sīkdatnes